Welkom bij ACOD-TBM Antwerpen

Gepubliceerd: donderdag 28 september 2006
paal Officiële website van de ACOD - sector  Tram - Bus - Metro  Antwerpen.
Ommeganckstraat 47-49  2018   Antwerpen Tel: 03 2136940  Fax:03 2270394
Openingsuren: maandag t.e.m. donderdag 08u30/12u30 en 13u30/16u00  en  vrijdag van 08u30 tot 12u00

Gewestelijk Secretaris:   Luc Vervoort     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeiren Karrine:    voorzitster
Administratie:           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
webmaster en info:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vervoortBeste collega,

We heten U van harte welkom op onze vernieuwde website.
We weten dat U overstelpt wordt met allerlei gegevens en informatie die U onmogelijk allemaal kunt onthouden. Om U te helpen tijdens uw loopbaan bij De Lijn, om uw rechten te beschermen, om uw belangen te verdedigen (zowel persoonlijk als algemene) zijn we er voor U.

Bij De Lijn is dat ACOD wat staat voor Algemene Centrale der Openbare Diensten die een onderafdeling is van het ABVV.

Onze grootste troef zijn onze zeer bekwame afgevaardigden in de verschillende stelplaatsen, loodsen of burelen die zich maar al te graag de volle 100% inzetten voor U en U bijstaan indien nodig.. 
Het beste bewijs hiervan is hun klinkende overwinning bij de laatste sociale verkiezingen die dateren van mei 2008, we behaalden 7 mandaten van de 13 in de ondernemingsraad
 en 6 van de 12 in het CPBW.
U kunt er ook steeds terecht voor informatie over De Lijn en met Uw persoonlijke vragen. Aarzel NOOIT om op ons beroep te doen!

In een notedop willen we U laten kennismaken met ACOD TBM.

ACOD TBM is de grootste vakbond bij De Lijn Antwerpen
Wij proberen zo goed mogelijk uw belangen te verdedigen en te waken over de rechten en verworvenheden van de werknemers bij De Lijn.  Daarnaast proberen wij ook de lonen en arbeidsomstandigheden te verbeteren en jullie te informeren.De slogan van het ABVV, waartoe ACOD TBM behoord, is niet voor niets samen sterk! 
Een vakbond zonder leden is zoals een vis zonder water. 

Wij hebben jullie (soms actieve) steun nodig.  Eerst en vooral kan je dit doen door lid te worden, maar eveneens door onze acties te ondersteunen.  Enkel op die manier kunnen we voluit uw belangen verdedigen. De vakbond dat zijn jullie!Enkele nuttige tips:Zorg dat je op de hoogte bent van je statuut en je rechten.  Zo heb je steeds recht op 24 minuten rusttijd, sta hier ook op.
Heb je vertraging?  Probeer dit niet in te halen, beter te laat dan een ongeluk.  Het is immers niet uw schuld dat de rijtijden te krap berekend zijn of dat er verkeersellende is.

Rij niet buiten met een bus die reglementair niet in orde is.  Je loopt immers het risico op een boete van de politie.
Kijk steeds je loonfiche na.  Iedereen maakt fouten, dus dit kan ook gebeuren op de dienst personeel.
Ben je op het einde van je dienst te laat, vergeet dan niet zo snel mogelijk je gele briefje voor overuren in te vullen en af te geven bij de portier.  Je hebt hier recht op!  Ook al is het maar 10 minuten.
Bij ziekte, verwittig zo snel mogelijk de centrale post.  Dit tenminste 1 uur voor aanvang dienst.  Geef indien nodig ook je verblijfadres door en breng je ziektebriefje binnen de 48u binnen.
Heb je vragen of twijfel je over iets, aarzel niet om je afgevaardigde te contacteren. Op de achterkant van dit pamflet staan alle contactgegevens.

Uit naam van het ACOD.- bestuur   wensen we U een succesvolle loopbaan bij De LIJN.
Via onze afgevaardigden komen uw opmerkingen, vragen en klachten op het secretariaat terecht, die deze bundelt en aan het bestuur voorlegt. We gaan dan ook prat op een grote syndicale inspraak in uw eigen vakbond. (Bij ons bent U beslist geen nummer!).


Met syndicale groeten,
Luc Vervoort

Gewestelijk secretaris